... Näistä stumpeista vaan, että mitenkäs muilla mielipiteitä ja käyttöniksejä...

1582451.jpg
Tuon ylimmän "stumpinpätkän" ostin paikallisesta kirjakaupasta. Stumppi on aika kova tai tiivismassainen( miten se nyt oikeasti kuuluisi ilmaista) tai jotain ja joudun kastelemaan sitä aika hyvin tärpättiin ennen kuin sillä on hyvä väritellä. Valmistusmaata tai valmistajaa en tiedä.

Alempi stumppi on sitten ostettu paikallisesta taidetarvikeliikkeestä. Tai omistaja tilasi oikeastaan näitä stumppeja minun pyynnöstäni. Stumppi on koostumukseltaan pehmeämpi kuin ylempi stumppi ja sitä ei paljon tarvii tärpättiin kastella, kun se taasen levittää värin oikein reilusti. Tätä alempaa stumppia on tosi vaikea teroittaa, koska se on niin pehmeää, ettei sitä tahdo saada kovinkaan teräväksi, kun se alkaa olemaan ns. paperimössöä.

Itse en nyt oikein tiedä, mitä mun pitäisi tykätä näistä yllä olevista stumpeista... Tuolla ylimmällä on helpompi värittää, sillä saa tarkempaa jälkeä. mutta mua rassaa, kun sitä saa tosissaan uittaa siellä tärpätissä ennen kuin sillä on hyvä värittää..
Sitten tuo alempi on taas toiste päin, eli sillä ei saa niin tarkkaa jälkeä kuin toivoisin. Mutta sitä taas ei tarvii uittaa siellä tärpätissä vaan pieni kärjen kostutus riittää aika pitkäksikin aikaa..

Ota tästä nyt selvää.. Mutta se mitä mä ajan oikeasti takaa on, että kertokaa omia kokemuksia stumpeista.. Millaisella on mukava värittää, mistä olette ostanut ja joku mahdollinen hyväksi koettu niksi olisi enemmän kuin tervetullut :))